Ponekad nedovoljna svijest o vlastitim resursima i sposobnostima te nejasno definirani ishodi mogu biti prepreka životu kakav želimo. Razlozi tome su različiti i često leže u uvjetovanosti kojoj smo izloženi kroz život – obitelj, kulturološko i socijalno nasljeđe sredine u kojoj živimo.

U nekim životnim razdobljima savjetovanje sa neutralnom stručnom osobom može nam biti od velike koristi.
Svrha coaching-a je da pomogne osobi prepoznati vlastite resurse kako bi ih u svakom trenutku mogla koristiti. Njihovim korištenjem lakše zaobilazi te uklanja prepreke i granice koje se nalaze na putu do ostvarenja željenih ishoda.

Coach vodi osobu kroz proces tako da osoba stekne dublje vide i razumijevanje vlastitog djelovanja na nekoliko razina. Kroz proces osoba je usmjeravana na način da mijenja svoje ponašanje, uči nove kognitivne sposobnosti preispituje vlastite sustave uvjerenja i vrijednosti te usvajaja nove korisnije.
Nadalje,  coach potiče osobu na razmišljanje o razini njenog identiteta i ulozi u širem sustavu.

Coach ne nudi rješenja već vodi osobu na način da osoba iznađe rješenje i odgovore u skladu s njom samom. Coachinga nam pomaže da postanemo otvoreniji za promjene, definiramo naše ciljeve i prioritete te bolje upoznamo sebe -svoje preferncije u razmišljanju i djelovanju.

Trajanje prvog uvodnog susreta: 60 minuta
Prvi susret:
1. Prilika za obostrani intervju
2. Definiranje trenutnog stanja
3. Definiranje željenih ishoda
4. Dogovor za slijedeći susret

Cocah: Snježana Kupres
Kontakt: snjezana@metanoia.hr
Tel: 098 238 777