Kada iznalazimo nova rješenja, osmišljavamo novi projekt ili rješavamo problem svatko od nas ima svoj pristup. Nekada uspješan više, nekada uspješan manje.

U vašem radnom okruženju postoje kolege čije pristup uključuje stav – sve je moguće, nema granica. Ideje i rješenja izbacuju jednu za drugim. Ideje su sjajne primijetiti ćete, no ostaju ideje, vizije, san negdje u budućnosti.
Zaključiti ćete: on je sanjar…

A snove je potrebno pretvoriti u stvarnost. Ako se bolje okrenete u svom radnom okruženju zapaziti ćete osobu koja sluša sanjara i kaže: brzo, krećemo u akciju. Ideja je cool.. Njegovo najdraže pitanje je – kako? Kako ćemo ideju provesti u stvarnost? Kako ćemo mjeriti napredak? Koje ćemo korake poduzeti ? Tko će sudjelovati? Kad krećemo?
Zaključi ćete: on je realist..

Ako se još malo više osvrnete – mogli biste čuti nekog od kolega kako govori: Stanite treba napraviti analizu… ne treba žuriti.. da vidimo što nedostaje.. Što ako ponestane novaca? Što ako se pojavi problem ?
Da vidimo kada to neće funkcionirati. Što ako – je njegovo najčešće pitanje.

Zaključit ćete: on je kritičar..

A vi ste sretnik, znate li? U svom poslovnom okruženju imate ljude koji zajedno mogu svaku ideju ili projekt provesti  u djelo i pri tome sagledati i otkloniti potencijalne probleme na vrijeme.
Sanjar ima viziju.
Realist je provodi u stvarnost.
Kritičar  ukazuje na potencijalne probleme i prepreke.

Svaki sa svojim pristupom i zajedno usklađeni mogu činiti vrhunski tim.
Na vama je da ih prepoznate i pomognete im da se usklade. Kako? Učenjem vještine kreativnog mišljenja.
Timove čine ljudi različitih pristupa poslu. Usklađenost različitih pristupa vodi vrhunskom timskom radu.

A možda biste i vi htjeli razumjeti jeste li i koliko – sanjar, realist ,kritičar? Probudite sanjara, realista i kritičara u sebi i potaknite te pristupe na suradnju kod sebe i drugih. Bilo u poslu ili u osobnom životu.
Naučite i iskusite na radionici: Izvrsnost u poslovanju i prodaji.

https://metanoia.hr/radionice/izvrsnost-u-prodaji/