Dolazite na posao, osjećate napetost, vrtite misli vrtoglavom brzinom. Reakcije su vam neprikladne. Ljudi na vas reagiraju na način koji vas još više uznemiruje. Možda i vičete ili se neprimjereno izražavate, a želite biti staloženi, no sve ukazuje na to da nemate kontrolu nad svojim ponašanjem.
Da li ste svjesni i koliko svog osobnog stanja? Koliko često se pomislili, izrekli ili čuli rečenicu… „zaista sada nisam u stanju“
I dok se pitate možemo li i kako utjecati na osobno stanje i koje su praktične koristi upravljanja osobnim stanjem, podsjećamo vas:
praktične koristi su ogromne. Vaše zdravlje, mir vašeg uma, vaša uspješnost – čitav vaš život odraz je vašeg osobnog stanja.

Neuro lingvističko programirnaje razmatra 3 aspekta funkcioniranja osobe: prvi aspekt odnosi se na misli i razmišljanja, drugi aspekt razmatra emocionalno stanje i treći aspekt vezan je uz vanjsko ponašanje. Jednostavno rečeno svako „ stanje“ vidljivo je kroz vanjsko ponašanje i rezultat je naših misli, razmišljanja i emocija.
Želite li bolje upravljati osobnim stanjem- prvi korak je svjesno opažanje. Opažajte svoje misli, emocije i ponašanja.
Opazite svoje ponašanje koje vam nije korisno u vašoj okolini. Zapitajte se koje sposobnosti i vještine biste željeli imati, a koje bi vam omogućile drugačije korisnije ponašanje.
Obratite pažnju na način na koji razmišljate pitajući se što vjerujete o sebi, ljudima i situaciji u kojoj se nalazite i kako ta vjerovanja podržavaju vaša trenutna ponašanja. Koja bi drugačija podržavajuća uvjerenja bila korisnija za vas?

Stresore teško možemo izbjeći no zasigurno se možemo puno bolje nositi s njima. Svjesno upravljanje osobnim stanje snažna je poluga koja transformira naša razmišljanja i ponašanja na pozitivan i učinkovit način.

Naučite: Kako upravljati osobnim stanjem

https://metanoia.hr/radionice/kako-upravljati-osobnim-stanjem/