Možda se pitate kakvo je to doba – doba umnog rada?
Dok su u industrijskom dobu visoku tehnologiju predstavljali tvornica i strojevi, danas živimo u vremenu u kojemu je um naše najvrednije raspoloživo oruđe. Brza razmjena informacija i galopirajući razvoj visokih tehnologija kojemu svjedočimo postavljaju pred nas nove izazove.
Od nas se traži da učimo brže, usvajamo nove vještine i znanja, razmišljamo na nov način i ponašamo se drugačije. Ukratko, vrijeme u kojem živimo zahtijeva od svakog pojedinca brzu prilagodbu – a ta prilagodba može biti lagana, koristimo li moćnu inteligenciju vlastitog uma.
Um – to je izvor naše sigurnosti i unutarnje snage, kao i znanja i svijesti o vlastitoj snazi.
Svijest i znanje o tome kako upravljamo vlastitim stanjima, što želimo, što nas potiče, koje su naše vrijednosti te koja je naša svrha upravo je ono što nam omogućuje, uz stručna znanja koja posjedujemo, da osiguramo vlastitu i obiteljsku egzistenciju, pomažući nam da, kako se to često kaže, ostanemo konkurentni na tržištu rada. No, ta svijest i znanje ujedno ukazuju i na činjenicu da možemo postići i više nego što mislimo.
Vrijeme je da počnemo u potpunosti koristiti potencijale s kojima raspolažemo.
Upravo ovo doba u kojem živimo jest doba u kojem se ljude potiče da trajno uče i razvijaju vlastite kompetencije te da koriste naučena umijeća s ciljem osobnog napretka, napretka organizacija u kojima djeluju i društva kojega su dio.
Novo je doba – doba umnog rada.
Razmislite što biste još mogli naučiti, a što bi vam moglo omogućiti da neke od ciljeva koje imate postignete jednostavnije i brže. Što biste sve još mogli ostvariti, a o tome dosad možda i niste razmišljali. S dodatnim znanjem, vještinama i usvojenim poticajnim stavovima vaš će krug utjecaja postati daleko veći.
Dok tako stvarate naviku cjeloživotnog učenja, potičete i druge oko vas da razmišljaju, kreiraju i mijenjaju stanje stvari vođeni vašim primjerom. Postanite model svojoj obitelji, suradnicima i ljudima kojima ste okruženi, jer jedino tako možete ostaviti dubok trag.
Ukoliko vas ovaj tekst imalo potakne na učenje – jako ćete nas razveseliti. Učite na način koji je iz vaše perspektive najzanimljiviji. Ako se pak odlučite učiti kod nas, pozivamo vas na neku od naših radionica